RUF Briketten

Afval omzetten in een hoogwaardig, CO2 neutraal product

Bijna te mooi om waar te zijn, maar de ontwikkeling van de RUF briketten machine van RUF briquette systems maakt het mogelijk om van houtzaagsel een hoogwaardig CO2 neutrale brandstof te maken. Biomassa wordt hierbij omgezet in een samengeperste brikette met een extreem laag vochtpercentage en dus een extreem schone verbranding met een veel hoger rendement dan conventionele verbranding van houtblokken.

Wat is een RUF-houtbriket machine?

Een briketmachine, ook wel briketpers genoemd zet afval (houtzaagsel) om in een briket van universeel formaat en gewicht. Door deze uniformiteit wordt het aanzienlijk makkelijker om dit afvalproduct op te slaan, te verpakken en te verkopen. De houtfabriek perst dus zelf haar afval tot een verkoopbaar product. Afvalstromen worden hierbij omgezet in handelsstromen, de opslagkosten worden geminimaliseerd en het komt uiteraard te goede van de winstgevendheid van houtverwerkers. Interessant voor de houtverwerkende industrie, maar zeker ook interessant voor de consument. Zij kan namelijk van de voordelen gebruik maken van het stoken op houtbriketten ten opzichte van houtblokken. Wij hebben deze voordelen uiteengezet op de de volgende pagina (houtbriketten)

De werking van een RUF-briketten machine

Hieronder een interessant promofilmpje van RUF Industries. In dit filmpje wordt duidelijk gemaakt hoe de machine van RUF werkt. Leuk en interssant om eens te bekijken.

 

Waarom RUF-briketten kopen?

Het voordeel van de RUF-pers is dat deze pers de briketten onder extreem hoge drukken perst. Het voordeel hiervan is dat de warmtewaarde (calorische waarde) van de briketten veel hoger is dan bij gewone houtblokken. De RUF-briketten zijn goed verpakt in pakken van 10 kg (12 briketten per verpakking). Mooie handzame verpakkingen en de pallets zijn goed stapelbaar in magazijn of schuur.

Meer info? Neem contact op via het onderstaande contactformulier.

Contact